Expertise

De realisatie van lichtgewicht GWW-constructies wordt van A tot Z door ConcEPS uitgevoerd. Van advies en engineering tot en met productie en levering van materialen, inzet van mensen en materieel, uitvoering en oplevering. Alles in één hand dus. Dit maakt het werken met ConcEPS tot een transparant en vertrouwd partnership, met benefits voor alle partijen.

Advies en Engineering

ConcEPS heeft uitgebreide kennis van de productie van EPS en het gebruik van gerecycled EPS met nieuw basismateriaal. Daarnaast is er veel kennis van de mogelijkheden en onmogelijkheden van EPS in combinatie met andere lichtgewicht materialen zoals schuimbeton, glasschuim, XPS, PIR, PUR, losse EPS-parels en hulpmiddelen zoals foliën en kramplaten. Door deze brede materiaalkennis én door de samenwerking met Nederlands beste civiel engineers op dit terrein weet ConcEPS elke lichtgewicht GWW-constructie als een maatpak te optimaliseren. Het resultaat: betrouwbare constructies met de juiste druksterktes en duurzame belastbaarheid. En vaak de goedkoopste: door slimme materiaalkeuzes, efficiënte legplannen en uitgekiende logistiek. Kwalitatief maatwerk op een creatieve en innovatieve manier. Daar maak je winnende werken mee.

Naast zettingsvrije lichtgewicht GWW-constructies biedt ConcEPS ook andere oplossingen met lichtgewicht materialen. Ga naar Specialties

Levering

Doordat ConcEPS complete controle over de kwaliteit van de lichtgewicht constructie wil hebben voert het ook de productie en levering van de materialen in eigen beheer uit. ConcEPS heeft een netwerk van hoogwaardige producenten van EPS en andere lichtgewicht materialen in binnen- en buitenland. Voor elk project worden de meest geschikte producenten met de juiste productiecapaciteit geselecteerd. Hierbij worden nul concessies aan de kwaliteit, druksterkte en normering gedaan. Alles wordt geproduceerd en geleverd zoals vereist. Daarnaast voert ConcEPS de regie over de logistieke levering en planning, zodat alles op tijd en op de meest efficiënte manier op het werk is en geen vertraging optreedt. Desgewenst zorgt ConcEPS ook voor het retour nemen van afvalmaterialen.

Uitvoering

ConcEPS is verantwoordelijk voor de uitvoering van de complete lichtgewicht constructie. Pas als alle blokken, materialen en foliën op de juiste wijze zijn aangebracht wordt de constructie overgedragen aan de hoofdaannemer die vervolgens de lastspreidende laag aanbrengt. Voor het aanbrengen van de lichtgewicht constructie schakelt ConcEPS zelf materieel en mensen in, onder leiding van een ervaren meewerkend supervisor. Bij de personele inzet werkt ConcEPS vaak samen met gemeenten in het kader van social return, zodat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen reïntegreren. Verloning vindt plaats door middel van payrolling via een uitzendbureau. En als de opdrachtgever het wil, biedt ConcEPS aantrekkelijke contracten voor meerjarig onderhoud.